Tillägg till föregående inlägg

Nu har jag kollat upp det. Vattnet jag ser på min promenadrunda är Hammarsjön. Tittade lite på kartan och den ser ju gigantisk ut. Har inte alls tänkt på/vetat att det är en sjö så nära mig. Det är ju stencoolt. Rundan heter förresten Maxirundan, eller egentligen Maxi rundan. Men då jag har svårt för sär skriv ning ar så sätter jag ihop det. Nu ska jag krypa till kojs tror jag bestämt. Endast en dag kvar på denna arbetsvecka och den dagen är en utbildningsdag så den räknas knappt.

Gonatt

Motion

Jag har varit på internat i två dagar med klinikens chefsgrupp. Det var bra och trevligt på alla sätt. I dag när jag blev hemskjutsad därifrån körde vi förbi något som heter Maxislinga (tror jag) vilket jag var tvungen att efterforska lite senare. Det var alltså en motionsslinga som ligger bara typ 5 minuter från mig. Man kunde välja mellan tre olika längder. 1 km, 3,5 km och 4 (eller var det 5?) km. Den går till stora delar i Södra Björket vilket alltså innebär att den går i skogen. Lite på vägen också. Helt plötsligt såg jag lite vatten också (undras om det var hav eller sjö?). Jag valde att gå slingan på 3,5 km. Ganska lagom faktiskt. Det blev typ 4 km med vägen fram och tillbaka.

Snart skall jag få min stegräknare. Jag är nämligen med i en tävling tillsammans med Hässleholms sjukhusorganisation som innebär att man ständigt har på sig en stegräknare. Sen för man in på en hemsida varje dag hur många steg man har tagit (man måste inte föra in varje dag man kan göra det lite mer när man vill också). Om man tränar andra saker som t ex simning eller cykling kan man räkna om detta på denna sidan. Tävlingen heter "Gå till Paris" vilket alltså är målet. Jag tror att det är så att man ska ha gått tillräckligt många steg för att komma till Paris om 6 månader, alltså i oktober. För att klara det måste man gå 9000 steg/dag. Jag är ungefär en vecka efter alla andra eftersom jag inte kunde bestämma mig om jag skulle va med eller ej. Så de andra har ju ganska mycket försprång... Ska försöka kämpa ihop det så gott jag kan.

Om ni undrar hur det går för mig i min och Beckas träningstävling så har jag inga kommentarer.


Praha

En visit i Prag blev det 12-15 april. Johans föräldrar bjöd hela familjen på resan så vi var 10 personer. Från början var det tänkt att vi skulle flyga men då flygbolaget gick i konkurs blev det en hyrbil istället. Bilen rymde endast 9 personer så Johan fick åka kommunalt.

image6
Här är jag i bilen. Vi roade oss så gott vi kunde.

I Prag bodde vi jättebra på ett lägenhetshotell med tre rum och ett litet vardagsrum med tillhörande typ kokvrå. På dagarna var vi mycket ute och gick. Vi var i en slottskyrka, jättestor. Upp dit var det trappor. I Prag är det många gamla fina hus som vi tittade på.

Något speciellt med Prag är dess broar, och av dessa broar är nog Karlsbron den mest kända.

image8

image9
Karlsbron från sidan

image10

image12

image11
Några av de musikanter som sitter och spelar på Karlsbron. Stencoola.

image13
Vi trampade även trampbåt på floden som flyter genom hela Prag. Det var hur gött som helst.

Ja, detta var lite från Prag. Det kommer kanske mer?!

So long