Tillfällig lycka

Blir man lycklig eller lycklig när man öppnar sin skrivbordslåda och upptäcker att den tiokronors godispåse med blandat smågodis som man köpte i fredags endast är halvt uppäten??! Ångrar dock att jag åt så många godisar i fredags, det innebär ju att jag har färre i dag... Och jag som hade sååå höga ambitioner denna vecka gällande all slags onyttigheter.

För övrigt hatar jag när kläder torkar för långsamt. De får en sunkig, unkig, sur lukt som är förskräcklig. Min kjol luktar så just nu. Och den luktade så även när jag tog den från torkstället. (Kan möjligen bero på att den låg i tvättmaskinen hela natten (glömde hämta upp tvätten och  när jag kom på det hade de stängt av strömmen) och det har ju varit ganska hög luftfuktighet senaste dagarna och då torkar det inte så bra). Måste tvätta den igen.

En godis till sen skall jag fortsätta jobba.


Mygg

Myggor måste vara smarta djur.

När jag lägger mig och läser på kvällen kollar jag med jämna mellanrum runt omkring mig för att se om det finns några myggor att döda - och nej, inte en enda i sikte. Efter ett tag släcker jag lampan, tar av mig glasögonen, lägger mig till rätta och börjar försöka sova. DÅ hörs ett enerverande surrande omrking mig och jag blir galen. Tar på mig glasögonen i smyg, ligger helt stilla (för att lura de små rackarna) och checkar av rummet, men nu har myggen försvunnit. Proceduren upprepas och till sist, efter envetet jagande, lyckas man få tag på dem.

Å andra sidan - sååå smarta kan de inte va när de surrar i öronen på en - de borde fattat vid detta laget att det leder till en garanterad död.

Imorgon

"Imorgon, imorgon, bara inte i dag, säger alltid lata människor"
Carl Felix Weisse

Distraktion

Det är konstigt, när man ska städa så har man helt plötsligt hur många andra saker som helst att hitta på. T ex hittade jag en bok "Matbröd" av Tulla Grünberger som jag köpt under sommaren, och den bara måste man ju titta igenom. Och sen måste man kolla om det har kommit in någon på msn som man kan tjata med eller så ska man bara läsa ett litet, litet kapitel i boken. Aaaah, varför städar jag inte bara så har jag det gjort?

Äppelmarmelad

Igår gjorde jag äppelmarmelad. Har aldrig gjort marmelad i hela mitt liv innan. Men det var riktigt enkelt, förutom att äpplena inte ville mosa sig så det är kanske lite väl stora klumpar i den. Men ganska god för övrigt! Lite sugen på att göra av andra bär, typ jordgybbar, hallon eller nått sånt. Hittade ett recept på rabarber- och jordgubbsmarmelad. Den lät goood!! I alla fall om den typ smakar som farmors rabarbersaft!

176119-38

Sommarinköp

Det har blivit några besök i affärer i sommar. Egentligen är det Johan som ska köpa till sin nya lägenhet men jag har handlat lite i smyg. Visar tre inköp här.

176119-39

Denna litersbringare köpte jag på typ Rusta eller nått. Vi var tvungna att gå på toa när vi var där och då kändes det ju dumt att inte köpa nått också. Eller var det Pay-C? Kommer inte ihåg. Men jag gillar den. Lite väl dominant pip kanske, men sånt får man ta.

176119-37

Och jag har hittat en liten burk till mitt flingsalt. Det är ju trevligt att kunna ha det framme alltid och inte behöva sätta fram den stora kartongen. Denna köpte jag på Spargrisen för 5 krånår.

176119-37

Denna vackra spegel köpte jag på svägerskans nätbutik,
Me and my home. Men jag hade förmånen att kunna köpa den live. Den pryder verkligen min CD-hylla. Har inte bestämt om jag ska hänga upp den eller låta den stå så som den gör. Tål att funderas på lite. 


Camilla Läckberg

Jag slukar hennes böcker med en frenesi som jag inte lägger på mycket annat. Läste ut den tredje i dag "Stenhuggaren" och när jag var och handlade så var jag tvungen att köpa den fjärde "Olycksfågeln". Nu är jag rädd att jag inte kommer få mycket mer gjort i dag. Nackdelen med att läsa böckerna så fort och så nära inpå varandra är att de då tar slut så grymt fort. Men än har jag några kvar och det verkar ju inte som att hon har skrivit sista boken i serien än, och det tackar vi för!

176119-36

Huslig!

De senaste dagarna har jag varit så ryslians huslig. Eller det jag egentligen har gjort är att jag har bakat. Igår bakade jag två filmjölksbröd och en vinbärskaka och nu i dag har jag bakat rutor, alltså bröd i en braspanna som man skär i rutor. I dag använde jag mammas assistent, bakassistent alltså. Den är 33 år men är bra ändå. Jag vill ha en assistent. Tänk så många bröd man hade kunnat baka då.

När jag inte bakar så läser jag skräpböcker eller kollar på film. Och längtar efter Johan förstås. Nu är det missinassen men jag är själv hemma så jag vågar inte gå och lägga mig. Men det vore ganska skönt att göra det! Jag kan ju borsta tänderna så länge.

Bilder från min semester kanske kommer såsmåningom. Mitt kamerabatteri är slut för tillfället och Makkan vägrar leta upp en sladd så att jag kan ladda den.