Politiker

I fredags hade hela kliniken utbildningsdag. Vi var i Regionhuset, Sessionssalen. I denna sal sitter vanligtvis politiker och har möten. Salen är utrustad med små pulpeter som har mikrofon och diverse knappar - några för votering och några för om man vill ha ordet. Knapparna var ur funktion märkte jag i ett tidigt skede då jag inte alls fick komma till tals hur mycket jag än tryckte på "replik"-knappen.

Pulpeterna har även små gula namnskyltar. Jag satt på nummer 60 - en socialdemokrat. Efter ett tag när jag tröttnat på att trycka på knapparna och koncentrationen dalade i takt med föreläsningens längd bytte jag namnskylt med grannens. Undras hur förvånade de kommer att bli nästa gång de kommer dit och de märker att "men, här brukar ju inte jag sitta". När jag började bli sugen på att byta med de bakom där det stod sd efter namnet satte mina äldre kollegor stopp - men tänk så roligt det vore om politikerna satt helt blandat; moderater med sossar och vänsterpartister med kristdemokrater. Som vargar bland får.

Man hade även kunnat byta plats på sladdarna till mikarna. Oooo, då hade även ljudteknikerna fått gråa hår. Just give me a day in the Sessionroom and I would change the whole world!

Tror ni det var olagligt att byta plats på namnen? Det stod ingenstans att man inte fick. Den enda förbudsskylt där var var att man inte fick ta in muggar med kaffe i - och det gjorde jag minsann inte (funderade lite på det - får man ta in en mugg med te eller en kopp med kaffe?).

Om det är någon vän av ordning som läser detta så lovar jag att jag bara bytte plats på nr 59 och 60 och det är jättelätt att rätta till, jag kan visa!

Vetenskaplig undersökning

Jag har gjort en vetenskaplig undersökning och kommit fram till att dag 17 är den ovanligaste dagen att fylla år på. Detta kom jag fram till genom att titta i en av mina pärmar. Ibland kommer det nämligen blanketter på olika patienter, helt random. Dessa soreteras in i min pärm utifrån vilken dag man är född. Bakom flik 17 kom årets första blankett först för någon dag sedan - således är dag 17 den ovanligaste dagen att fylla år på.

Funderingar

Jag går och funderar på en del saker så här i juletid:

  • Varför är pappret i min skrivare alltid slut?
  • Varför ändrar man inte klockan vid nyår?
  • Varför ser det alltid ut som Jerusalems förstöring i min handväska?
  • Finns tomtenissar? De finns i alla fall på julkalendern, bara man tror på dem. Och mig veterligen är väl julkalendern en dokumentär?
  • Sen har jag en klock-fundering till men den har Johan sagt att jag inte får säga till någon. Misstänker att han skäms...




Smittad luft?

Om det går omkring människor med munskydd på ens arbetsplats (nej, inte opererande läkare), ska man börja bli orolig då över att man själv går omkring utan? Är det bara ett fredagsskämt eller ligger det något i luften?

Mögel

Enligt Rapport för någon dag sedan är det "farligare än vad man tror att bo i ett mögelskadat hus. Man kan få skador på immunförsvaret och nervsystemet". Därför jag känt mig lite skum denna hösten kanske?!

Dags igen

Jaha, då var det dag igen - att börja dagen med en halstablett.

Barnslig vs mogen

  • Är man barnslig eller mogen om en kollega kommer med en önskelista, kopierad från Kamratposten, som man ska ge till sina föräldrar med punkter som: "I mitt första paket förväntar jag mig att hitta", "Får jag detta så vet jag att ni älskar mig (annars blir jag osäker):", "Detta behöver jag för att bli ett lyckligt barn:", "Får jag inte detta finns det risk att jag blir kriminell" osv osv? (Om det är någon som vill se listan på riktigt kan jag maila den till er, men jag lyckas inte få in den här)
  • Är man barnslig eller mogen om man planerar sin kväll efter när det är julkalendern på TV?
  • Är man barnslig eller mogen om man spelar Yatzi med Johan fast han inte är där?
  • Är man barnslig eller mogen om man fuskar på Yatzi när man spelar med Johan fast han inte är där?
  • Är man barnslig eller mogen om man ljuger för Johan om vem som vann på Yatzi när man spelat fast han inte varit där?
  • Är man barnslig eller mogen om man har en 4 år yngre pojkvän?
  • Är man barnslig eller mogen om man har listat ut vad det är i alla paketen i sin adventskalender?

Ja, jag hävdar bestämt att jag är en oerhört mogen kvinna. De 5 första punkterna visar bara att jag har barnasinnet kvar, gillar att leka och att vinna. Inget barnsligt över det.

Att Johan är 4 år yngre, det kan ju varken han eller jag hjälpa. Det är ju våra föräldras fel. Tvärtom tycker jag det är väldigt moget att ha lyckats behålla honom i snart 5 år!  

Att lista ut paket - hmm, ja, på det området besitter jag kanske en gnutta barnslighet.


Ståltråd

Jag är inne i ett ståltrådsstimm. Det mesta jag pysslar just nu får något ståltråd på sig. Paket, jularrangemang (eller nej, det fick inget förresten), hyacintplantering, annan blomplantering, min adventsljusstake, ja, det mesta alltså. Men jag gillar ståltråd! Johan ska köpa en pall med ståltråd till mig i juvlklapp. Det jag ser mest fram emot detta är hur de ska få upp pallen till min lägenhet.

Dilemma

Det är ofta på senare tid som jag hamnar i dilemmat om jag ska stanna lite extra på jobbet och jobba undan lite eller om jag ska sticka hem för att hinna göra allt som man borde göra. Oftast blir det nog det senare, dock utan att göra allt det jag borde...

Kläder

"Va? Vad har hon på sig?" tänker jag, med en riktigt nedvärderande ton, när jag åker ner med rulltrappan på Hässlehoms station. Underliven, höll jag på att skriva men jag menar såklart underdelen av kropparna, speglas så bra i glasen på rulltrappssidorna. "Lite väl kort klänning till de benen. Det är ju inte direkt några Amanda Jensen-ben. Och bruna mockastövlar med pälsliknande fluff, var det inte sådana som var inne för några år sedan och knappt ens då? Vore det inte bättre med svart stövlar till svart jacka, svart klänning och svarta strumpbyxor?" Sen tittar jag mig omkring för att se vem den skyldige är och upptäcker - "Hmpf, det är ju jag!"

Jag vet, nu förväntar ni er en fin sensmoral av detta - att man varken ska nedvärdera andra eller sig själv - men den värderingen vet jag att ni sköter så bra själva. Nej, det jag tänkt på under dagen är att det är alltför ofta som jag avslutar morgonens påklädningssession med att säga "Äh, skit samma" sen kommer man till jobbet och upptäcker att det ser än värre ut än vad man kunde ana. Man drar i klänningen hela dagen. Och när den limmande kollegan säger att man ser ball ut blir man orolig på riktigt. Således rusade jag hem efter jobbet och drog på mig mina favoritpjamasbyxor, täckte för spegeln och fasar för vad jag kan tänkas vara klädd i imorgon.