Insnöad

Pulsade, med snö upp till armhålorna, till tåget imorse. Tåg och bussar inställda fram till 12-tiden. Så då fick jag helt enkelt pulsa hem igen. Skönt att ha en dag hemma. Händer ju inte så ofta. Men jag har varit ganska irriterad. Tänkte ta mig an upphängningen av mina gardiner:

  •  Första irritationsmomentet: Hållarna till gardinerna hade en skruv i sig som satt som berget. Min skruvmejsel är rak och skruven var en stjärna vilket inte går så bra i hop. Till sist lyckades jag med en kniv.
  •  Andra irritationsmomentet: Jag har linnegardiner, vilket innebär att man måste stryka väldigt mycket och noga. Mitt strykjärn är kassare än kassast vilket innebär att gardinerna inte blev så släta som jag ville.
  • Tredje irritationsmomentet: Gardinhållarna gick inte i den lilla grejen som sitter på väggen vid det andra fönstret eftersom han som bott här innan inte varit så noggrann med maskeringen när han målat... Försökte göra ett större hål med en kniv men lyckades ej. Till sist fann jag på en lösning.
  • Fjärde irritationsmomentet: Gardinstången till det andra fönstret är för kort. Detta problem har jag inte löst än så jag är fortfarande irriterad på det.

Nackdelen med att va ledig en hel dag är att man känner alla kraven anfall en, allt som man i vanliga fall säger att man inte hinner med hinner man ju i dag. Men detta är ju en bonusdag så lite vila får man ju unna sig!


Vårhopp

Jag hoppades på vår, men se icke. Tvärtom. Mer vinter än någonsin.

Igår kom Johan hem från Israel. Verkade ha haft en grymt bra resa förutom att det står en massa katolska kyrkor på alla historiska platser såsom Golgata, Betlehem där Jesus föddes och liknande. Grymt sugen på att åka dit. Eller resa överhuvudtaget.

Nu längtar jag till helgen, då det blir en tur till Hilleröd. Och till den 27 februari då bokrean startar. Och till VÅREN!

Personlig kokbok

Läste i dag på Arlas hemsida att man kan göra sin egen kokbok. Man letar upp recept på Arlas sida och laddar upp bilder om man vill ha och kan även skriva en liten kommentar eller liknande. Så trycker de upp i en liten bok. Hade varit väldigt roligt att göra någon gång. Men då måste man ju laga all maten först så att man kan fota... Man kan ju även göra och ge bort som present!

Pirr

Det pirrar i magen. Ögonen glittrar. Munnen skiftar mellan leende och vysslande. Han är snart här!

Fetevuxenpoäng

Jag har fått ett grymt stort vuxenpoäng - har köpt mina första Tupperwareprodukter. 4 små burkar med limegröna/ljusgula lock, lämpliga för t ex ketchup, sylt, senap eller socker när man ska ha med sig till jobbet.

Helgsummering

Jag har kommit fram till att det är väldigt ovanligt att åka till Helsingör ensam med en fullpackad väska. De flesta andra åker dit i sällskap och med tomma väskor. Hem är väskorna BETYDLIGT fullare!

Helgen var bra! Var hos Johan lördag-söndag. På lördagen var vi en sväng på Jylland, om nu 4,5 timmars enkel resväg kan räknas som en sväng. Det var i vilket fall som helst trevligt.

Lyssnade på en gospelkonsert på söndagen. De hade hyrt in en dirigent från England, 300 pers i kören. Dirigenten var grymt bra! Hennes röst, mmm!!

Veckan framöver är fullpackad, och till helgen kommer Johan!

Hål

I dag har jag hål på min strumpbyxa mitt på tån. Får man ha det som chefssekreterare? Tveksamt tyckte Lisbeth.

Imorgon bär det av till Johan och Danmark. Han skulle på nått möte i/på Jylland så jag fick följa med dit. Således blir det cirka 10 timmar på buss imorgon. Exklusive färden TILL Danmark. Men jag har ju fint sällskap så det blir nog bra!

Min sedvanliga fredagshuvudvärk har infunnit sig. Det är nog psykiskt i nuläget