Lara Fabian

Gick hem från tåget i dag och råkade gå inom en skivaffär. Hittade en skiva med Lara Fabian. Har tänkt köpa en skiva med henne ända sedan jag såg att hon sjöng en sång med Josh Grobian, hittar inte vilken låt det var. Min första tanke var att hon låter lite som Celine Dion. Och  jag verkar inte va den första som har gjort den jämförelsen.

Läste lite i en biografi om henne där det bl a står att hon är en rival till Celine Dion på "the pop diva market". Fabian är född 1970 i Belgien. 1988 representerade hon Luxemburg i Eurovision Song Contest. Sen flyttade hon till Quebec, Canada för att bli känd. Vilket hon är nu. (Ni har säkert hört låten "I Will Love Again". Jag tycker iofs inte den är superbra.... Men de andra låtarna som inte är sönderkörda på Rix FM är mycket bra!!)

176119-34

Hyllor

För några veckor sen var Johan här och satte upp den CD-hylla som jag fick av honom i julklapp. Det har jag längtat efter! Den är vitlaserad precis som vikväggen. Den är i princip redan full, men jag har nog några skitskivor som jag kan ta bort.

176119-32

Denna hylluppsättning gjorde att jag fick mycket mer plats i min bokhylla (där jag tidigare haft CD-skivorna) så nu kan jag sortera böckerna precis så som jag alltid velat...

176119-31 

...efter färger!! Om man har jättemånga böcker är detta nog inte någon jättebra sorteringsmetod. Men jag tycker det är fint!

I veckan bakade jag bullar. Hmm, de blev inte som på bilden i tidningen men ganska goda ändå. Man skulle nog haft mer stabila formar och lite mindre öppet fönster under jäsningstiden....

176119-33

Goda som sagt. (De vita klumparna på den främsta bullen är inte mögel utan florsocker. Jag har ingen sil att pudra över det med så jag fick ta klumpar istället. Man bör inte andas in häftigt när man tar tuggorna.)


Soffbord

Mitt soffbord förknippas just nu med 4 olika personer.

176119-28

Denna duken fick jag av Johans föräldrar, Marie och Göran, när jag fyllde 25. Detta är första gången jag har den framme och den ger lite färg till mitt annars rättså bleka hem

Afrikagubbarna påminner mig om min vän Emma, då jag har fått dem av henne. De är så rackarns magra så jag är rädd att de ska brytas, men hittills har de hållt!

176119-29

Som ni ser kan duken förvandlas till ett fiaspel. Fiaspel förknippas med min kära syster Sofia. Många fiamatcher har spelats genom åren. Jag har blå och röd och hon har grön och gul. Egna regler som inte många förstår sig på men roligt är det. (Miss you!)

176119-30

Dagens sista bild är på mina cylindervasar. Igår snodde jag några fläderblommor på en buske vid Maxi och satte i. Hoppas det var tillåtet. Man kan tycka att fläderblommor luktar väldigt gott men om man tänker efter så luktar de faktiskt lite svett. Men vackra är de, även om de nog snart vissnar


Min helg

Detta har varit en bra helg. Här kommer den i ord och bilder.

Det var student på sina håll i fredags. Jag var hos Frida, en sväng hos Lovisa och en hos Andreas. Blev ganska nöjd med invirningen av Lovisas paket så här kommer en liten detaljbild på den:
176119-24

Och här kommer Frida vid utsläppet på HTS:
176119-23

Sen i lördags tog jag, Johan och Clara en fisketur med deras båt på en av sjöarna i Vittsjö. En superfin kväll. Helt stilla och klar! Underbart. Lite fiskelycka fick vi också men vi kastade i de rackarna igen. Jag befattade mig varken med fisk eller mask, det fick de andra göra. Men jag fick en fisk i alla fall!!

176119-25

Johan spetsar en mask på kroken

176119-26

Näckrosknoppar. Jag plockade några. De slår ut under dagen och slår ihop under natten!

Efter att jag varit ute och sprungit i dag (så, då fick jag sagt det också. Köpte nya joggingskor i dag så jag var ju tvungen att testa dem) och sen kom hem och duschade så hörde jag höga pip från någonstans i närheten. Trodde först att det var utomhus men förstod sen att pipandet var från min lägenhet. Då hittade jag den här kraken. Till sist fick jag ut honom. Då blev han glad.

176119-27

Mycket kort. Men helgen har i alla fall varit mycket bra!! (och svettig)