Svensexa

Om ni vill se en riktigt het kille i hotpants, nätstrumpor, linne och pannband så ska ni dra er mot Kristianstad i dag. Det är nämligen svensexa för Johan i dag. Och jag är riktigt nöjd med min insats! Jag har vetat om detta i typ 2 veckor och fått spela med massor. Har varit lite nervös för det för jag vet ju hur dålig jag är på att dölja saker.

I alla fall, de ringde från Polisen imorse och sa att vår bil hade blivit stulen och att vi skulle ta oss dit. Hela vägen pratade vi om hur mycket skador det kunde ha blivit på den, om vi måste betala sånn självpeng eller vad det nu heter, och om de hade brutit upp låset och en massa sånt. Sen när vi kom fram var det ett helt killgäng där som tog Johan. Såg honom lite snabbt på Domus sen när han var utklädd. Hoppas de tar väl hand om honom! 

Jag ska hänga med Sara istället. Kul!

 

Här har vi honom! Vilken snygging!


Lucky

Som sångaren Jason Mraz sjunger:

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Lucky we're in love every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

- jag är kär i min bäste vän


Honeymoon

Man kan nog knappt kalla det för honeymoon men vi ska i alla fall vara iväg ungefär ett dygn efter bröllopet. Måndag till tisdag har vi tänkt åka till Ven.



Vi har bokat rum på ett litet ställe - får se om det är mysigt, hoppas! - och på måndagkvällen har vi nog tänkt äta på Hamnkrogen, som bara ligger några meter från vattnet, och har fått goda recensioner.



Tror det blir riktigt mysigt och bra! Hoppas bara det är fint väder! Vi är bara lediga en vecka efter bröllopet, sen börjar allvaret. Därför hinner vi knappt med någon längre resa.


Love in Manhattan

Har precis gråtit mig genom denna film (och jag har inte ens Johan här att krama):



Love in Manhattan med Dermot Mulroney och Amanda Peet. Sååå sorglig!! På baksidan står det:

"Love in Manhattan" är en gripande och romantisk hyllning till livet och förälskelsen. Griffin (Demot Mulroney) får beskedet att han snart kommer dö i cancer, men vägrar att låta tiden rinna ut på ett sjukhus. Han bestämmer sig för att ta livet i egna händer och börjar studera. På universitetet möter han den lite mystiska men attraktiva Phoenix (Amanda Peet) och kastar sig ut i en spontan flirt. Phoenix misstänker att Griffin är sjuk och försöker tygla sina känslor. Men att motstå hans charm är lättare sagt än gjort. De njuter av varje minut i varandras sällskap och mer förälskade än någonsin fångar de dagen tillsammans på Manhattan.

Men jag kan säga att den var mycket bättre än vad som stod på baksidan.

Nu ska jag slänga i en tvätt och sen se en film till som verkar va betydligt med ytlig och inte så sorglig.

Servis

För ganska längesen gick jag och Johan till DUKA för att sätta ihop en önskelista på vad vi skulle önska oss till bröllopet. Vi önskade oss en servis, bestick och glas. Fint på alla sätt och vis men jag har känt en liten knut i magtrakten när jag tänkt på servisen. Den har liksom inte känts helt och fullt som jag. I dag gick jag in på Cervera istället och hittade en annan servis:



Rörstrands Swedish Grace

Jag gick in till DUKA och frågade om man fick ångra sig. Hon verkade egentligen inte tycka det men ingen hade köpt något till oss än så imorgon är jag förste person att byta. Jag ringde Johan och frågade om jag fick - och det fick jag. Denna känns väldigt mycket bättre måste jag säga! Vi kommer önska oss den vita modellen.

Så, alla ni som har tänkt köpa porslin till oss får antingen gå till Cervera istället eller göra en beställning på DUKA (men det kunde tydligen ta rättså lång tid att få  hem varorna).

Iiii, denna servisen är jag kär i!

Kolor

Neeeej - jag har upptäckt nåra jättegoda enkronorskolor i kiosken här på jobbet. De finns både lakrits och sånna vanliga. Mjuka och underbara! Inte bra så här i bröllopstider!


På tal om bröllop så är det exakt 2 månader kvar i dag! I helgen blev det lite rekognisering av var vi ska fotograferas. Vi måste kanske även ha en plan B ifall det regnar.

Övrig bröllopsplanering just nu är menysnack på tisdag med
Strandhem som ska fixa maten. För övrigt funderar vi nog mest på det bröllop vi ska på i helgen, Hanna och Daniels. Ska bli väldigt roligt!

Bländande

I dag är jag bländande. Det är första gången i år som jag är barbent på riktigt, alltså utan leggings eller trekvartsbrallor. Således är benen som sticker nedanför kjolen ganska vita. Funderade imorse på om jag skulle våga gå ut med två kritvita ben men sen tänkte jag så här:

Ganska ofta när jag träffar folk och jag är på mitt Annikakritiska humör så brukar jag jämföra mig med andra för att peppa mig själv lite. "Sååå vit som hon är jag i alla fall inte", "Mitt hår är inte riktigt så risigt som hennes" eller "Mina överarmar är inte riktigt lika feta som hennes" (lite som fariséen i Bibeln, eller var det ska-du-séen?). Så då tänkte jag att jag kan ju unna andra människor den lilla glädjen, att de kan jämföra med mig och tänka: "så vita ben som henne har jag i alla fall inte". Därför är jag bländande barbent i dag.

Saft?

Jag är sugen på att göra rabarbersaft, ev med jordgubbar i. Någon som har ett bra recept? Får inte va för krångligt, helst inte krångligt alls. Jag kommer ihåg att farmor gjorde en god, Kristina, har du hennes recept?