En underbar blogg

Jag måste dela med mig - jag har hittat en helt-alldeles-underbar blogg! Hon skriver bra, lagom långa inlägg, lagom många inlägg (ibland kan jag bli lite trött på de som uppdaterar tusen gånger om dagen utan något att skriva) och fantastiska foton!! Och faktiskt ganska skönt att den inte handlar om inredning. Hon ska snart föda barn också - jag följer henne med spänning. Besök henne ni också vettja!

Tävling

När det vankas tävling vill jag såklart va med. Här är det rostiga bokstäver som ska pryda hemmet i juletid. Tävlingen hittar du hos villahemmet


Matnyttigt

Efter lite övertalning har vi nu äntligen köpt vår systemkamera. Jag har inte hunnit lära mig den riktigt än men här kommer ett litet smakprov på några bilder. Denna gång handlar det om mat, eller i alla fall om sånt man kan stoppa i munnen.



Så här i äppeltider blir det många äppelkakor. Här är en av dem.



Vi bakar i princip allt vårt bröd. Denna grova varianten är både enkel och god.



För nån kväll sen, när Johan spelade fotboll, fick jag ett ryck och gjorde Syltgrottor. Jag var nog på ovanligt romantiskt humör den kvällen för när Johan kom hem möttes han av sin lilla barnpall med tända ljus på och två kakor. Han blev glad!



Om man ska baka och laga mat måste man ju såklart ha många receptböcker. Min furhylla, som Johan gjort, har blivit målad vit och uppsatt ovanför köksbordet. Johan säger att den snart inte håller för fler men jag tror att det bara är ett trick för att jag inte ska köpa fler...



Förra helgen var jag på missionsauktion. På en sådan säljs allt, för lite mer än vad det är värt (jag köpte t ex en påse äpplen för 100 kr...). Burken med maränger hade jag siktat in mig på och tänkte köpa vad den än kostade. Den stannade på 200 kr (med maränger i) så det blev ju inte sååå farligt. Älskar den!



Denna servisen, Rörstrands Swedish Grace, önskade vi oss i bröllopspresent. Vi fick många delar och de är ju så vackra!



När man skriver om mat (även om jag just upptäckte att jag mest skrivit om bakat) så måste man ju även ha med någon som äter. Här är det ett av mina syskonbarn som är och hälsar på mig och Johan. Hon är så underbart go!! Här käkar hon pasta och köttfärssås som baraden. (Jag får sånna hjärtknyp när jag är med henne. Är det helt normalt? Hur kommer jag då att känna om jag får egna barn? Underbar är hon i alla fall!)

Bröllopsbilder 5

Ja, jag tror att det är bröllopsbilder 5 som är på tur. Längesen sist och det kommer bara ett eller två kort. Dock med annan fotograf än tidigare. Här är det min kusin Maria och hennes man Hasse som har fotat oss. Det gjorde de innan vigseln. Fick CD i dag med fiiiina kort! Nu ska det bara väljas vilka som ska förstoras och vilka som ska bli tackkort. Pjuh, svårt. Här är två smakprov. (Ni får se dem innan Johan. Han är inte hemma ikväll så han har inte hunnit se)





Äh, okej, ni får väl en till då. Men sen måste jag sova. Först måste jag bara packa ner syltgrottorna jag gjort i dag...