Konkurrens?

Syskonbarnet Lova, 2+, är lite blyg för Johan. När han kommer blir hon rätt tyst och tittar helst åt ett annat håll. Hon är lite blyg för honom helt enket.

I dag berättade
Lovas mamma att Lova hade sett ett kort på mig och Johan. Då hade Lova pekat på Johan och sagt:
- Jojjan.
Sen efter en liten stund hade hon sagt
- Snygg.

Jag vet inte, men borde jag känna mig svartsjuk?



hjärta



= sant????

6 år!

I dag har jag och Johan varit tillsammans i 6 år!! Det ni! Och jag är lyckligare än någonsin. Han är underbar, min man!

Stööööriga kommentarer

Kommentarer som:

"Det visste inte jag"
"Det har inte jag fått information om"
"Det är det ingen som berättat för mig"

är de värsta jag vet.


Gissa lite själv nån gång!!!


Matblogg?

Ibland är jag sugen på att starta en matblogg. Har hittat några jag gillar: matplatsen, linneasskafferi och nadjasculiness och jag gillar liksom konceptet - att man skriver om vad man lagar, bakar och sånt. Det kan ju vara till hjälp för andra när de har matlagningstorka. Jag menar, denna bloggen är ju inte till hjälp för någon.

Men, å andra sidan, jag är ju inte så bra på att uppdatera denna bloggen, vad är det då som säger att jag skulle göra det med en ny - eller om jag behöll denna och startade en till. Hmm, tål att funderas på.

Och en till å andra sidan, jag är ju inte så bra på att laga mat även om jag tycker det är kul. Och jag lagar ju sånna vanliga saker som potatismos och korv. Kan man blogga om det i en matblogg? Lägga upp det fint med en liten morot vid sidan och ketchupen i ett fint mönster, fota och lägga upp på bloggen. Hmm, vem blir inspirerad och får hjälp av det?

I denna bloggen har jag ju inte något direkt tema - den handlar bara om tja, mitt liv, eller nått. Och det är ju bara mina systrar och kanske min mamma som förbarmar sig och läser om det ibland. Men en blogg med tema hade kanske kunnat intressera flera? Innan funderade jag på inredning, men det är jag ju inte så intresserad av och kan inget om det heller, mode har jag inte ens funderat på och kvar finns det väl mat?! Får se, får se.

:-)

Tihi, jag har visst råkat få världens bästa man - kul för mig, synd om er.

Urusel mathelg

Denna helgen har min matlagning varit under all kritik. Eller ja, det är väl egentligen bara två saker jag har misslyckats med men ändå.

I lördags bakade jag bröd. Igår såg vi fram emot att smaka det, mmm, gott, tänkte vi. Men oups, jag hade visst läst på receptet över när jag skulle ta salt - tog alltså 1 krm salt istället för 2 tsk. Det märks kan jag säga. Så nu får vi äta osaltat bröd, jag som är så saltbehövande.

Igår skulle vi ge oss på vår rådjursbiff som vi fått från en i Johans klass som jagar. Jag var inte så supersugen på den innan heller (känns lite makabert att äta djur som någon skjutit liksom. Jag menar, köttet på Coop är ju egentligen inte kött, eller hur var det nu?!) men vi tänkte prova. När jag tog fram köttbiten var det liksom lite torkat på ena sidan. Kan antingen ha blivit lite frystorkat eller är rådjursbiff på det sättet. Det ökade inte aptiten. Efter ett tag kände jag också en viss lukt, men vi kom överens om att vilt nog luktar lite annorlunda (jag har hört att det är så). Så vi tillagade den. Stekte och sen in i ugnen. Och köttet blev väl rättså okej faktiskt. Jag åt en liten liten skalk sen fick jag inte ner mer. Kanten fick man skära bort för den var lite småhård och seg. Och ja, hela köttbiten var lite småseg och torr... Men köttet hade vi inte hoppats så mycket på men jag tänkte bli mätt på potatis och sås istället. Potatisen var faktiskt helt okej även om den visst blev klar långt innan köttet... Men såsen - den var vedervärdig. Så salt så att t o m jag tyckte det var för mycket. Man fick ösa på med massor av lingon så att man överhuvudtaget fick ner det.

Ujujuj, efter en sån här helg sänks matlagningssjälvförtroendet. Tur att jag lyckades med
denna som jag gjorde igårkväll.

Frida och Luke

Förra helgen gifte Johans syster Frida sig med Luke. Ett vackert och roligt bröllop! Tog många kort, dessvärre inte så många bra... Upptäckte nu att jag inte har så många på dem framifrån typ helkroppsbild. Här får ni ett bakifrån istället på Fridas vackra håruppsättning.



Bruden:


Jag och Emma B (som för övrigt också gjorde brudens hår) påtade ihop dekorationerna:


Nu är det snart läggdags. Jag har haft en lugn och skön lördag - inte gjort mycket vettigt - ja, förutom bakat bröd dådå.


Julen 2008

Som man brukar säga: "En bild säger mer än 1000 ord". Här får ni några bilder och därmed flera tusen ord.

Filip och Makkan var hos oss en kväll och gjorde julgodis. Blev riktigt gott!




Några av våra paket.


En av änglarna i mammas och pappas gran.


Pappas mandelmusslor som han gör som efterrätt varje julafton.


Sjunga och läsa ska man ju såklart också göra.


Fille öppnar kapet.


Makkan fick ett pussel.


Rebeckas Sixten var också med och firad jul.


Lova fick pennor och block i julklapp. Det var roligt tyckte hon.


Sen ville hon kolla på Mamma Mia. Peo sitter i bakgrunden och lallar.


Johan och Andreas spelade på midnattsmässan i Åsljunga. Fint.


Några dagar efter julafton träffade vi Johans familj. Här är några kort på hans syskonbarn Alma.






Nu är jul och nyår över. Jag har börjat jobba igen och är förkyld. På lördag gifter sig Frida & Luke. Kul! På gensyn.