Underbar helg

Snart är det helg! Bara jobba en halvtimme till. Sen ska jag dra mig neråt stationen och träffa Johan! Har en trevlig helg framför mig och jag har längtat länge! Öva ikväll med Kors och Tvers. Kalas för svärfar lördag och söndag. Och sist men INTE minst - träffa Johan!

Sol hela veckan, och det gör en så lycklig! Luften på morgonen är underbar!! Man vill knappt sätta sig på tåget. (Men sen kommer man på att man ska ju få sova lite till på tåget, så då springer man dit).

Ska försöka fördriva tiden lite nu, sen sticker jag! Tjohej.

Terapiarbete

I dag har jag påbörjat att ta fram 485 röntgenbilder. Man hämtar upp dem från ett röntgenprogram och sparar i en mapp. Det är ett arbete som nog tar några timmar. Men det är kul. När man berättar för andra tycker de att det verkar astrist. Men, som Johan skulle säga, det är en annikagrej.

Kommer då osökt in på att jag gillade terapiarbete även när jag var liten. Två saker: När man fick en ny telefonkatalog så fick jag den gammal. Hur tjock som helst. Så fyllde jag i alla bokstäver och siffror som har hål i sig. Så tävlar man med alla sina låssaskompisar. Och alltid var man först. Nog den enda tävling jag vunnit.

Det andra terapiarbetet jag hade var att jag hade ett rutigt kollegieblock (varför heter det kollegieblock?) så fyllde man i alla rutorna med kryss. Ev började man med ett mönster så fortsatte man runt, runt detta mönster. Eller så bara kryssade man. Ruta ut och ruta in. Sida upp och sida ner. Och roligt var det! Som ett riktigt arbete. Hade jag en tragisk barndom måntro?

Tåg

"Där stod servitören, artig och uppmärksam. Den här morgonen hade servicen varit utmärkt och tåget höll tiden. Var det inte typiskt? Om man tog god tid på sig av hänsyn till de sedvanliga förseningarna gick allt som på räls. Om man var ute i sista minuten fick man garanterat problem. Precis som i livet."
- Ur "Godmorgon midnatt" av Reginald Hill

Imorse stod mitt tåg stilla i en timme. Större delen av tiden stod det cirka 100 meter från mitt jobb. Men man fick inte hoppa av. Det fanns staket. Irriterande!

Blommogram

 Denna buketten stod utanför min ytterdörr när jag kom hem från jobbet igår. Blev jätteglad. Den var från mamma och pappa till mig och johan som grattis till förlovningen. Verkligen inte varje dag man får blommor!
Den rosa blomman tyckte jag var väääldigt vacker! Mamma trodde att den hette ranunkel. Synd med ett så fult namn på en så fin blomma. Undras om de finns i vitt.

Helgen är fulltecknad. Imorgon och på lördag skall det övas med Kors och Tvers. Väldigt roligt! Längesen sist. Och på söndag bär det av till Göteborg. Ska dit och ta avsked av Karin som åker till Indien och skall va där i 2 år.

Jag är lycklig!

176119-3

Jag vet vilka tankar jag har för er, säger Herren,
nämligen fridens tankar och inte ofärdens
för att ge er en framtid och ett hopp.
Jer 29:11

Glädjeämnen i vardagen

Har tänkt på två saker som man gläds lite över i hemlighet liksom.

  • När man ser någon, t ex på tåget, som får ett sms. De börjar läsa och helt plötsligt ler de väldigt stort.
  • När någon är så fast i sitt sudoku så att de inte kan släppa det, inte ens när de går från tåget.

Håller på att läsa en bok av Stefan Einhorn "Konsten att vara snäll". Många bra och tänkvärda saker. Ett litet citat:

"För mig är en snäll människa en individ som lever med etiken i sitt hjärta. En snäll människa bär i sitt medvetande ständigt med sig omtanken om medmänniskan. I mina öron låter detta som i allra högsta grad goda egenskaper. Och den snälla människan är minst av allt dum. Den snälla människan är tvärtom mycket klok, för hon har - medvetet eller omedvetet - förstått vad det faktiskt handlar om: det vi gör för våra medmänniskor gör vi också för oss själva."