Tid

Tiden är som ett försenat tåg.

Ljusning

Jag ser en ljusning med mitt köksproblem. På måndag ska de komma och riva underskåpen sen ska allt va klart inom nästa vecka. Finally. För övrigt har jag huvudvärk i dag.

Frestelse

Jag föll för frestelsen och köpte mig en adventsstjärna. Man kan tycka att det var i tidigaste laget men i fjor tänkte jag så och sen när jag väl skulle köpa fanns inte den kvar som jag ville ha. Men jag har alltså inte satt upp den, den ligger i skåpet.

Blogginlägg 2 från i fredags

Jag har börjat fundera på om min TV har gjort sitt. Tre anledningar till detta som jag funderat på under dagen:

1. I dag har vi haft en FoU-dag (Forskning och Utveckling) och där var det bl a en föreläsare från UMAS som pratade om ifall fysisk aktivitet kan motverka osteoporos. Han frågade hur många som brukar resa sig upp för att byta kanal på TV:n. Annika räckte försiktigt upp handen, tittade sig omkring blande de 400 andra och såg att hon var den ende

2. Har haft en ensam fredagskväll i Kristianstad - därmed har jag tittat på TV en del, bl a "Vem vill bli miljonär". I det programmet visas ju frågan och svarsalternativen. Med min TV måtse man kisa med ögonen och gissa en hel del för att överhuvudtaget ana vad det står.

3. Under kvällen har jag märkt en del ljudbortfall. Just nu är det sport så då gör det inget men "Idol" missar lite av sin poäng utan ljud.

Å andra sidan är det en bra TV - man får motion när man inte har någon fjärrkontroll (eller så tittar man på samma kanal på samma volym hela kvällen), den har inbygda hjul vilket underlättar betydligt när man ska flytta den, den har ett litet extra pipande ljud som ger den karaktär, och sist, men inte minst, så är den en gåva från min kära syster, eller man kanske ska säga ett arv eller en adoption, och gåvor kan man ju inte slänga bort. Får väl ställa undan den i skåpet som man gör med en del andra gåvor...


Blogginlägg från i fredags

Att ta ett annat tåg än jag brukar på morgonen förvillar mig totalt. I vanliga fall brukar jag ta tåg 07:23 vilket innebär att jag går upp 05:40, (men jag får sätta stereon på 05:35 för den är lite efter) färdigduschad strax efter nyheterna 06:04, bör stå i sminket i reklampausen 06:15 och, när nyheterna börjar 06:30, måste jag börja tänka på frukost (allt relaterat till MorronZoo på RixFM).

06:55, strax efter Våga Fråga, lämnar jag mitt hem för att gå till tågstationen. Dit anländer jag cirka 07:15, således alltid 8 min för tidigt. Vareviga dag. Man kan nu tycka att jag borde ha lärt mig efter mer än 2 års pendlande, men icke. Och om jag ev blivit lite sen någon morgon och går hemifrån lite senare tror jag att jag har asbråttom och sätter det långa benet före. Därmed kommer jag ändå fram 07:15.

Allt väl så länge jag ska ta samma tåg som jag brukar men imorse skulle jag ta tåg 07:50 istället. Då börjar tidräkningen kvällen innan när jag ska sätta klockan. Fram och tillbaks räknar jag och fortfarande är jag inte säker på om jag gick upp i rätt tid imorse. Räknandet fortsätter sen hela morgonen för att se om man hinner byta tröja 3 eller 4 gånger eller om man borde lägga på ett rejält kol. Imorgon skall jag ta tåget 09:23 men då borde det ju inte va så krångligt - bara göra som vanligt fast 2 timmar senare. Å andra sidan behöver jag packa och raka benen. Hmm, får nog börja räkna ändå.


Kurs

I veckan har jag varit på kurs i Malmö i två dagar. Dett har inneburit att jag åkt tåg dit från Kristianstad vilket tar cirka 1 timme enkel resa. När man är lite småsnorig som jag så klarar man inte att hålla sig utan att snyta sig under en hel timme. Av omtanke om mina medresenärer gick jag in på den lilla tågtoan för att snyta mig. Så står man där och balanserar på sina stövlar med klack och försöker parera svängar och uppehåll i Höör - då, mitt i snytakten, märker man att man har blivit som kon (mellanmjölk i en spene, standardmjölk i en, filmjölk i en och Prästost i en) (nej, jag började inte ge di) och det kommer snor från ena näsan och blod från andra.

Näsblod har jag haft förr och ingen sjukvårdspersonal behövde tillkallas. Så jag fick stå där, hängande över den minimala vasken med blodet forsande. När man har blod över hela ansiktet och i hela vasken vill man ju gärna skölja bort detta. Denna kranen var av den stänkande sorten - därmed stänktes blodet ut i hela lokalen, (om man nu kan kalla en tågtoa för en lokal) ut på fönster och spegel. Lite mer blod rann och jag önskade skölja mer - men nej, då ansåg SJ att jag varit dagens största miljöbov och inte borde använda mer vatten. Så jag fick torka ansikte och handfat så gott det gick. Medresenärerna undrade nog vad jag sysslat med då jag kom tillbaka med blod på händerna och stänk på glasögonen. För att inte tala om den som kom efter mig på toa och upptäckte det nerstänkta fönstret, han måste tro att jag har lik i garderoben.

Lägesrapport

Snor
Näsblod
Huvudvärk
Mögel
Förschyld (en sjuksköterska på jobbet sa att om jag inte var frisk(are) på måndag så MÅSTE JAG GÅ TILL DOKTORN)
Nässpray
Ändå rättså glad av mig i alla fall emellanåt

Imorgon och på torsdag ska jag på kurs i Malmö. "Möten och protokoll" handlar det om. Hoppas att det är lärorikt! Känns konstigt att inte va på jobbet och i dag fick jag fixa massor extra som jag brukar fixa på onsdagar och torsdagar i vanliga fall. Jag har precis ätit kokt ägg. Ägg är hur gott som helst. Jag hade lätt kunnat äta ett till.

Alla goda ting äro tre

1. I just love Skooghs Bygg!! Igår när jag kom hem från jobbet hade de satt upp en dörr till köket så att ljudet från besten skulle dämpas något. Detta utan att jag sagt ett ord om det. Det är vad jag kallar service! Nu kan jag nog sova med den igång.

2. Jag har äntligen fått tummarna loss och köpt nässpray. Var det så här det kändes att andas utan att behöva ha munnen öppen och tungan hängande utanför som på en bäftande hund? Jag hade glömt känslan.

3. Såklart måste jag ha med Johan när jag skriver om goda ting. Han är så dulli dulli dulli!

Utdragen

"Nu har jag lyssnat på dig i över ett dygn, jag står inte ut mer" sa hon och drog därefter ut kontakten och njöt av tystnaden.


Hatar den

Min mamma har sagt att man inte får hata för det betyder att man vill att någon/något ska dö men just nu HATAR JAG MIN AVFUKTNINGSAPPARAT!!! Och ja, den får gärna dö! Här är en bild på den fule besten:

176119-42

Här ser ni hur sur jag är just nu:

176119-43

Hemma hos

Lite bilder från hemma hos just nu.

176119-40

176119-43

Ja, som ni ser. Mitt kök är inte mycket till kök just nu... De har tagit bort vasken och vaskskåpet. Och golvet. Också har de satt in en avfuktningsapparat men den ska få ett helt eget inlägg. Så här kommer det att se ut typ en månad framöver. Oooo, så glad jag är! Imorgon kommer de och ska sätta dit vasken provisoriskt så jag hoppas att mitt liv kan funka någorlunda ändå.

Mamma säger att jag måste gå till doktorn imorgon så jag får väl pallra mig dit. Har fått ont i käken också och mamma tror att det kan va bihålsinflammation. Är inte så förtjust i doktorn!


Fuk

I dag borde jag nog inte jobba, men kan man va hemma bara för att man är förkyld? Trött är jag också. Sov hemma hos mamma och pappa inatt och det är inte bra att toaletten är precis bredvid där jag sover. Vaknar varje gång nån går dit, hur mycket de än smyger... Och sen vaknade jag en del gånger däremellan också av snor och öppen mun. Är så trött på detta nu!!! Och i dag ringde de från där jag hyr min lägenhet. De ville börja riva ut mitt kök. Okej, det kan de väl få. Men nu ska jag leva med en vask på trekvart (de skulle försöka hänga upp det provisoriskt) och en fläkt som går dygnet runt. Jag kommer får ta tjänstledigt. Jag måste ju ha tyst när jag sover. Ojojoj, var ska detta sluta?