Orkidée

Jag har bestämt mig, jag ska vattna mina blommor varje måndag. Både hemma och på jobbet. Jag var på IKEA i veckan och där köpte jag en vit orkidée. Den är jättefin. Och jag ska vårda den som om den vore mitt barn. Mamma sa att man skulle vattna den med 1 dl var tionde dag och ha den i en genomskinlig kruka. Jag tänker dock köra på min egen metod - tror aldrig att jag kommer komma ihåg att vattna den om jag inte får göra det på en bestämd veckodag. Och jag vill ha den i min vita kruka. Hoppas den håller länge ändå.

Huvudvärk

Jag har bytt huvudvärksdag. Från fredag till tisdag.

Hålla tummarna vs knäppa händerna

Jag berättade för en på mitt jobb om syster Sofias situation i Kenya - att det är oroligt och att det antagligen blir hemresa. Så sa han att vi får hålla tummarna för henne. Då tänkte jag i mitt stilla sinne att, håll du dina tummar, jag knäpper mina händer vilket är så otroligt mycket starkare än dina tummar!

Bemärkelsedag

Vad är det för dag i dag?
Är det en vanlig dag?
Nej, det är ingen vanlig dag, för det är våran femårsdag.
Hurra, hurra, hurra!

Sömnproblem

Ibland har jag stora sömnsvårigheter. Igår var en sån gång.

Jag kom hem ganska sent och kände direkt att 5,5 timmes sömn var för lite så jag satte klockan på sovmorgon . Sen ligger man där och vrider sig. Ömsom för varmt, ömsom för kallt. Försöker mota bort alla tankar som poppar upp. Man när jag ligger i min säng en sen onsdagskväll och har svårt för att sova är det svårt att göra något åt tankar såsom:
- Vad ska jag ha på mig på lördag?
- Vad ska jag laga för mat till Johan på fredag? Om jag gör fisksoppa, hinner jag baka focaccia till då?
- Hur ska jag formulera nästa blogginlägg?
- Hinner jag städa hela lägenheten på torsdag + handla utan att gå hem tidigare från jobbet? Och varför håller jag inte mitt nyårslöfte om att alltid ha ordning och reda?
- Hur stort är internet? Kan man spara hur mycket som helst där? (Detta funderade jag på redan i tisdagskväll och skickade ett sms till den allvetande Johan men han svarade bara att jag skulle försöka sova istället.)
- Vad ska jag önska mig i present och vad ska jag ge till Johan?
- Är en tredjedels tiondel samma sak som en trettiondedel?

Och så fortsätter det i all oändlighet. När man sen äntligen somnar sover man inte bra utan vaknar med jämna mellanrum och drömmer dessemellan. Vaknade ungefär samma tid som vanligt av att grannarna gick upp, men fortsatte sova tills jag var tvungen att gå upp. Och nu sitter jag här, på väg till jobbet och skriver blogginlägg i en Metro-tidning när jag egentligen borde passa på att sova.

Mammaklänningar

Igår frågade en på mitt jobb om jag var gravid. Eller hon sa att hon hade hört någon annan säga det. Får man verkligen fråga en sånn sak? Efter att jag sagt nej och Lisbeth intygat att "så kan nog ej vara fallet" så började hon jiddra om mina klänningar. Jag har ju ofta mamma-liknande-klänningar. Nu får det nog bli allvar med träningen...

Beslut

När man så äntligen har tagit ett beslut och fallit till föga för alternativ 2, då lättar genast huvudvärken, värmen stiger och håret har fått en lyster jämförbar med Wellas hårreklam. Borde man då överväga sitt beslut igen eller vara ståndaktig och hålla vid det man lovat?

Dilemma

Hmm, vad tycker ni?
 
Gå och träna efter jobbet trots att jag har ihållande huvudvärk, fryser och har dålig hårdag, därefter flänga hem och tvätta, äta och rymma upp.

eller

Gå hem, eventuellt lite tidigare än vad jag egentligen borde, kanske köpa en liten semla på vägen hem, tvätta, därefter äta semlan och läsa en bra bok samtidigt?

Min kropp, min själ, mitt hjärta säger alternativ 2, mitt förnuft säger alternativ 1.

Nyklippt

Antingen så ser inte folk att jag har klippt mig eller så tycker de inte att det är fint.

För inte en endaste har nämnt någonting, trots att jag igår sa till flera stycken att jag skulle klippa mig.

Lampor

Det börjar bli mörkt hemma hos mig nu. Lampan i kylskåpet, spisen och ovanför spisen har gått. När lampan i kylen gick började jag fundera på om kylen verkligen funkade. Helt plötsligt kändes det lite för varmt därinne. Varför tänker man så? Det blir ju inte varmare i kylen för att lampan går. Väl? Måste eventuellt ta tag i detta mörker i nästa vecka. Fast å andra sidan - när det är mörkt ser man inte så mycket av disken!

Spray

Om ens hår ligger blickstilla när man går hemifrån till tåget, vilket är en promenad på 15-20 min, och det i princip blåser orkan ute har man använt för mycket hårspray då?