Såskurs efterlyses
Jag hade också problem med såser innan. Men inte sedan jag upptäckte Idealmjöl!
Tror att du har en syster som kan lära dej både ett och annat om såser...ja, faktiskt om det mesta när det kommer till matlagning. Du får själv räkan ut vilken av dina systrar, men det är inte jag (tyvärr), och inte kenyanen...:P
Kstina gav mig en snabbkurs igår över telefon. Hon hade också svårt för att göra såser fram tills hon gjorde på skolan. Där är det dock lite andra dimensioner (stavas det så?) 20 liter vätska 1 liter olja och massor av mjöl. Typ.
Idealmjöl säger du alltså. Vilken är skillnaden? Är det mer som Maizena eller som vetemjöl?
Idealmjöl är vanligt vetemjöl som fått ngn behandling så det blir snabblösligare. Med vanligt vetemjöl blev min sås klimpig och dessutom med mjölsmak (om man inte kokade den i 700 år). Med idealmjöl försvann alla dessa problem! (Låter jag inte som en levande reklam? Borde kanske ta kontakt med Kungsörnen. "Jag är inte bara mamma. Jag är såsexpert oxå. Tack vare idealmjöl!!")
Måste nog också kolla in idealmjöl. Låter underbart att alla problem försvinner genom att använda detta mjöl...:)
Ja, jag befarade också att få koka i 700 år därför låssades jag att mjölklumparna va svamp. Men i fortsättningen ska jag givetvis köpa idealmjöl. (Man kunde riktigt höra din reklamröst!)
Ooo, ni e roliga...:)
Fille, hur gör du sås?
Ta så mycket mjölk att den täcker vispen (inte skaftet) i grytan. Tillsätt ett mått vanligt vetemjöl (ett sånt mått vi har i mjökpåsen). Häll i steksky eller dylikt från köttet. Vispa runt och låt det koka (häll i potatisvatten, el. vanligt vatten så såsen blir lagom i konsistens). Färdig!
Blir det lagom till en person eller? Sånn sås är lättare än bottenredd.
3-1
Gick med Emma till hennes jobb imorse och sen hem. 1 timme:)
Jakten är igång!
Pappa: Du glämde en mkt viktig sak! Smaka av!!!!!
Ni andra: Vill ni komma på lite sås skola till mig? Jag ställer gärna upp! (90kr i timmen + sociala avgifter...?! Typ)
Idealmjöl låter ju idealiskt. Har jag inte provat. Några viktiga knep är annars att sila, använd buljong, och faktiskt: en sås blir bara bättre och bättre ju mer den får koka och koncentrera sig. En liten skvätt fransk senap och någon tsk lingonsylt gör med susen!!
Jag gör sås så här:
Ta hela påsens innehåll och blanda med en tredjedel vatten, en del mjölk och en del grädde. Låt koka upp och sjuda i några minuter. Tillsätt gärna en tesked jägermeister - så får du en mycket fin sås! Enkelt va?!
Jag brukar göra såhär:
Ta en burk lätt cream fraich (eller hur det nu stavas), pressa i två vitlöksklyftor. Häll i sweet chilisås. Lite salt, några droppar citronsaft och du har en sås som du kan använda till det mesta. Som dipp till chips, till potatisklyftor och kött! Mycket god!!
ja, becka, sånna såser kan jag också. Gick du fort med Emma då? Träningskläder? Svettig?
Ja, vi gick raskt och jag hade träningskläder. Dock inte Emma eftersom hon skulle jobba, men hon klagade o sa: "Nu är jag ju svettig.." O jag gick ju en halvtimme till efter att jag lämnat Emma...riktigt lång promenad.
För såskurs: Ta kontakt med Samuel på Matongo (upplysningar: kolla med Fian) han kunde göra sås... och bankekött som nog Johan skulle gilla. Passionssoppan var delikat oxå.
Vi föredrar för övrigt bottenredning... Annars har ju Knorr ett brett utbud även i Kenya. En vitlökslyfta gör under med det mesta...
Välkommen till min blogg Gunnel!
Ska kontakta Samuel omgående.
Vad har han för blogg då? Är banke ett sorts djur eller? (Låter som Stampe i Bambi...jaha ja, kanin då förstås!)