Kommunala färdmedel

Det enklaste sättet (läs: billigaste) att ta sig från Hässleholm till Halmstad är att åka buss till Ängelholm och sedan vidare med tåg. Innan jag sätter mig på bussen så brukar jag se fram emot 105 minuters tupplur men det slår aldrig fel att jag på något sätt går miste om sömnen. Någon gång har det varit en illaluktande medpassagerare som osat så illa att jag till slut var tvungen att andas i halsduken, nån gång har det varit så mycket folk att det varit svårt att somna och i dag åker jag med en snörvlande busschaufför (som för övrigt ser ut som en neandertalare). Han snörvlar till cirka var sjätte sekund, ibland var fjärde. Jag störs inte så mycket av att det låter äckligt utan störs av att det låter. Det vore bättre om han snörvlade till lite ordentligt och sen var tyst i en halvtimme eller två. Bara 22 minuter kvar och 220 snörvlingar.

En gång åkte jag istället tåg till Helsingborg och sen tåg till Halmstad. Inte ens då kunde jag få en lugn och skön resa - nej, då var det någon som bestämt sig för att sluta sina dagar på rälsen mellan Ängelholm och Båstad, vilket gjorde att den 50 min långa resan istället tog 140 minuter. Tur att resorna till Halmstad snart är över.

(Bara en liten parantes: Tåget mellan Ängelholm och Halmstad var 45 minuter försenat - I just love SJ!!!)

Svägerskans boutique

Igår var jag och Johan en sväng inom bror och svägerska och kollade på deras nyöppnade affär. Tidigare har den bara funnits som webb-butik men nu har de öppnat på riktigt också. Varje lördagförmiddag kan man komma dit och handla. Det är så mysigt där - hade kunnat tänka mig att va där jättelänge och bara gå omkring och titta, fantisera och mysa. Mmm.

För några dagar sedan var media på besök så igår var det en artikel i tidningen. Ooo - jag känner en kändis!!

176119-72
Bilden har jag snott från deras hemsida utan att de vet om det, hoppas de inte blir arga!

Vinter

Ja, det är väl ingen som har kunnat undgå att det helt plötsligt är vinter. Ganska mysigt på sätt och vis bara man är rätt klädd (vilket jag inte har varit). Denna veckan har jag och Johan bott hos ma och pa eftersom Johan har provjobbat i Helsingborg och då är det lättare att pendla från dem. Alltså packade vi i söndags för hela veckan.

I söndags var det strålande sol och vår i luften och jag kände att "nej, den nya, tjocka, varma, sköna vinterjackan är overkill så jag tar den lite tunnare vinterjackan som jag förvisso klarat mig på hela vintern men det har ju inte heller varit så mycket till vinter". Alltså har jag stått varje morgon och väntat på bussen och saknat min nya jacka. Jaja, ikväll får jag den igen.

Tävling

Första gången jag är med i en bloggtävling. Verkar som att många bloggare har lite tävlingar då och då. Denna tävlingen hittade jag hos stenvreten och man kan tävla om en parfym. Den jag har just nu är alldeles strax slut så det hade passat perfekt med en ny!! Hoppas att jag har nybörjartur och vinner!

176119-71

Lördagsmat

Ofta när jag och Johan träffas en helg så gör vi lite extragod mat på lördagskvällen. Ikväll blev det fylld fläskfilé med potatishalvor i ugn, basilikasås och sallad. Mmm, underbart! Vad säger systerkocken om den här köttbindningen?? (Personligen är jag riktigt nöjd och nästan lite förvånad att jag lyckades!!)

176119-69

Innehållet i fläskfilén ser ni i bakgrunden, mozzarella och basilika.

176119-70

Ja, jag kan erkänna, jag tog mer sås efter jag fotat. Skenhelig är vad jag är.

Ringen

Det blev den ringen jag tänkt innan. Fin är den! Och jag kan böja fingret med båda ringarna på så den är inte för bred. Mm, grymt sugen på att ha den NUUUU!! Det är nog tur att vi inte ska hämta den förrän någon vecka innan, annars hade det nog varit risk för tjuvprovning. Ringen köpte vi på Björn Nilsson i Kristianstad. Bra ställe! Bra service!

Lördag

Vaknade ganska tidigt imorse. Johan sov kvar. Han såg rolig ut.

176119-67

Under förmiddagen städade vi. Johan städade ställen som jag aldrig brukar städa på, t ex tavelramar och på listen ovanför dörrar och sånt. Jag putsade fönster. Jag är inte så bra på att putsa fönster, märkte vi när solen sen sken in. Hmm, eventuellt måste jag göra om och göra bättre...

176119-68

Han blev helnöjd när trasan blev täckt av damm bara han drog ett drag.

Mat

I dag har annika varit lite huslig minsann. Bakade bröd. Filbröd. Love it! Dock pajjade den ena formen det ena brödet. Det var (ja, var, formen är slängd iväg så långt ögat kan nå) en teflon-form. Teflonform är ju bra för det gör att det släpper bättre. Men jag har alltid trott att det är innehållet som ska släppa lätt, inte teflonen. För det var vad som hände. När jag stjälpte upp brödet satt en del av teflonet fast i brödet. Man kan tro att teflon är metall men mannen i mitt liv lärde mig att det är plast. Jag tog bort det värsta så får vi hoppas att det som är kvar på brödet släpper lätt från tarmen...

176119-64

Jag gjorde även kvällsmat. Det blev pastasås med lax, curry, paprika och dill. Mm, gott!

176119-65

Ja, så nu blev det ju en del att lägga i frysen. Min frys är full. Jag måste börja äta.

176119-66

Utväxt

Jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Jag har låtit håret växa ut, håller på att även låta luggen växa lite - men ska jag göra så även med naglarna? Snacka om att de kommer bli långa på 148 dagar!

Förvirrad

Det rådde viss förvirring imorse. Först när jag stod och duschade så var det nära att jag tog tvål och balsam två gånger (tror jag, eller så tog jag ingen gång). Jag fick stå och tänka länge innan jag kom fram till att jag måste ha tagit det en gång. Sen, när jag redan hade tagit på mig tröjan, kom jag på att jag glömt deodorant. Men jag struntade i det. Har inte märkt att jag luktat äckligt i dag (förutom när jag stod och snackade på Lisbeths rum då Annika kom in och tyckte att det luktade herr...). För övrigt var det en rättså bra morgon.

Bröllopsplanering

Har några bröllopssaker till som behöver göras denna vecka:
- Konfirmera tiden hos frisören
- Ringa och beställa tid för linsprovning (ja, jag funderar på att prova linser, dels till bröllopet och dels annars. Syster Sofia rådde mig till att göra det i god tid så att jag hinner vänja mig ordentligt)
- Kolla in ringen tillsammans med Johan. Antingen bestämma mig för att behålla den eller fundera ut någon annan modell. Hoppas vi bestämmer oss för den för jag har ingen direkt idé om hur den annars ska se ut.

Hmm, var det inte något mer? Jaja, 149 dagar kvar, jag borde hinna!


Hektisk morgon

Igår var min kära syster Sofia hos mig. Vi snackade mycket så det blev ganska sent. Därför bestämde jag mig för att ta en timmes sovmorgon i dag och därmed gå upp 06:40 istället. Dock vaknade jag 06:19 av att jag behövde på toa. Och det var tur! För när jag kom upp kom jag på att jag hade ett möte i dag på morgonen som börjar 08:15. Således fick jag ta mitt vanliga tåg men bara ha 40 min på mig innan istället för 80 (ja, jag vet, jag är långsam, speciellt på morgonen). Men jag klarade det. Fick äta en macka på tåget.

På tal om tåg så har jag fått en reskompis - Jeanette. Väldigt trevligt!

176119-63
Här är syster Sofia. Detta är hösten 2006 i Brighton.

Klänning

Nu har jag köpt en klänning. Ganska nervöst faktiskt. Kommer ju knappt ihåg hur den såg ut på. Tänk om den inte var bra!! Jaja - det är bara att tuta och köra.

Förlovning

I dag är det ett år sedan jag och Johan förlovade oss. Det gjorde vi vid detta slottet som ligger vid Hilleröd, Danmark:

176119-62

Det var en ruggig, kall och blåsig vårdag - men oooh - romantiskt ändå!

Igår var det 5 månader till bröllopet. Det börjar minsann närma sig. I helgen har Johan och jag provgjort förrätten (så att vi vet att den är god), frågat en av mina kusiner, och hennes man, om de vill fota oss innan vigseln samt fått besked på vad maten kommer att kosta (därmed i princip fastställt menyn). Det är lite som händer varje vecka. Denna veckan tänker jag beställa klänning och försöka få tag på en frisör i Örkelljunga som inte har semester (vilket inte verkar va det lättaste).

Lägenhet

Iiiiih - vi har köpt lägenhet!!

20 min senare:
Det blev visst inget i alla fall :-(