Lussekatter

Jag har aldrig bakat lussekatter innan. Eller jo, kanske en gång. Dessa i dag blev supergoda! Sitter och mumsar på en nu! Jag tror att hemligheten heter Kesella!

176119-50

Här jäser de för full hals. Om ni tycker att de ser olika stora ut så ser ni i syne.

176119-51

Direkt från ugnen. De blev inte direkt små. Men sååå fluffiga och fina! Har nog aldrig smakat så goda lussekatter. Nu är jag riktigt stolt över mig och mina degkrokar. Mm.

Jularrangemang

Det blidde en liten julgrupp.

176119-48

176119-49

Vit hyacint, vaxäpplen, nån typ taklök, några torkade äppelskivor, mossa och några små stenar.

176119-47

Köket i en salig blandning av jord, växter, disk, mossa och lussekattsdeg. Jag har hört att det ger lite extra krydda till lussekatter om de har lite jord i sig!

Juliga saker

Degen jäser. Jag bakar lussekatter. Och under denna halvtimmen tänkte jag göra ett litet jularrangemang. Hmm, får se hur det blir. Bilder kommer nog snart. Jag kan verkligen rekommendera degkrokar som man har till elvispen. Om man inte har så stor deg (typ 8 dl mjöl) så funkar de långt över förväntan.

Mys

Sitter och myser lite i min soffa, lyssnar på julmusik och har på mig mina favvobyxor som jag snart inte kan ha längre på grund av alltför stort hål på alltför olämpligt ställe. Har hängt upp två ljuslyktor i mitt balkongfönster. Har haft dem länge men stående istället. Tänkte att det kunde ju vara passande så här i juletid.

176119-45

Man fick visst se lite av grannaffären också. Det gör inget.

176119-46

Men nu är klockan 20:34 så jag ska nog släcka mina ljus och krypa till kojs. Men det var mysigt så länge det varade!

Nr 2

Kan ni ibland strunta i att göra nr 2 varje gång ni går på toa, för att man liksom inte orkar? Och varje gång man går dit känner man att man behöver men man hoppar över det. Så är det ofta för mig. Speciellt på jobbet. Det är ju så joooobbigt där. Dels ska man helst gå ända ner i korridoren in i ett rum där det finns två toor (vad heter toa i plural?). För då stänger man ju två dörrar ut i korridoren. För det är ju viktigt att det inte låter något. Men man motverkar detta ännu mer genom att lägga papper i toan och sätta på kranen. Så får man sitta där och krysta. Och efteråt är det ju ännu jobbigare. Dels måste man se till att det inte är nån på toan bredvid, dels att det inte är någon i rummet utanför (där det finns lite förråd och dylikt). Sen ska man spruta Odent så att den värsta lukten försvinner. Sen smyger man ut därifrån försiktigt och oskyldigt, lämnar dörren på glänt så att det ska vädras lite extra och har försvarstalet i högsta hugg ifall nån kommer efter och tycker att det luktar apa. Va? Nej, jag var inte på den toan, jag var på den andra. Och det luktade minsann apa redan innan. Och om jag eventuellt skulle göra nr 2 så luktar det bara hallon. Så man får väl passa på att göra det hemma...?!

Katten

176119-44

Jag och Johan har varit hos Becka och Makkan i Lund i helgen. Mycket trevligt! De har en katt. Eller egentligen är den Emmas. Jag brukar sällan tycka om Emmas katter. För hon uppfostrar dem till att bli oberäkneliga psykfall. Så även med denna katten. När katten är i närheten vågar man inte röra en fena eftersom det då finns risk för att helt plötsligt ha tie klor i fenan eller åtta tänder. Eftersom det var ganska längesen jag fick någon stelkrampsspruta undanber jag mig vänligen men mycket bestämt dylik behandling.

Katten kan även helt plötsligt rusa genom hela lägenheten, slira på mattan, riva ner något på vägen för att sedan hoppa upp i soffan och driva en till vansinne. Jag och Johan bestämde väldigt tidigt denna helgen att någon katt inte kommer innanför våra dörrar.

Katten heter Mustafa (kan tänka mig att de tänkte på hans mustasch?!). Jag för min del tycker att han borde heta Hitler. Det passar både till utseende och lynne - helt oberäknelig och galen.

(Om man vill ha en annan syn på Mustafa kan man läsa på
www.beckasin.net eller www.emmmmmmmmmma.se )

Pyttipanna, rödbetor och ägg

Jag har precis ätit pyttipanna, rödbetor och enkelstekt ägg (vet ni att pyttipanna heter biksemad på nått annat språk (antagligen danska)? Men jag brukar försöka undvika att läsa det ordet på förpackningen innan jag ska äta för det får mig att tappa aptiten. Det låter som att man har blandat i allt möjligt skit, vilket de antagligen har, men det vill jag inte kännas vid.). Jag har två problem med denna maträtten, nej förresten tre:

1.Det är svårt att hålla den varm. Brukar först steka ägg och lägga upp på tallriket och då hinner det ju svalna. Pyttipannan också för den delen. Vet inte varför denna maten blir kallare än annan mat. Är det för att den är finfördelad? Eller är det rödbetorna som kyler ner?

2. Det är svårt att planera intaget så att allt tar slut samtidigt. Man kan ju komplettera med rödbetor under hela måltiden men ägget och pyttipannan måste man hela tiden tänka på så att det ser ut som att det är lagom proportioner kvar (detta gör att det ibland är stört omöjligt att läsa samtidigt. Och vad är det för tråkig måltid om man inte kan läsa samtidigt?).

3. Salt biter inte på pyttipanna och ägg. Jag saltar och jag saltar. Vanligt salt, flingsalt, grovsalt, vägsalt men saltet måste ha mist sin sälta för saltare blir det minsann inte.

Men det är faktiskt rättså gott ändå - i alla fall om man har en chokladmuffins till efterrätt, lätt uppvärmd i ugnen med kall mjölk till. Då kan man äta pyttipanna på vilket språk som helst.

Jag har sett honom

Igårkväll när jag kom hem möttes vi i trappen - GRANNEN. Han log. Han måste definitivt vara mystisk. Jag skyndade in genom min dörr och gav honom en blick som sa: "Nej, jag är ingen försvarslös, ung kvinna som du ska lemlästa och Magnus Uggla tycker jag kan vara helt okej. Är du spion från Ryssland - fine." Undras när han inser att jag har kommit på honom.

Kvällsmottagning

Jag jobbar. Fast klockan är 18:14. Vi har kvällsmottagning för att hinna med alla patienter. Kvällsmottagning kan vara ganska trevligt på ett sätt. Förutom att man inte har så mycket att göra, man kommer hem vid typ 22 - vilket innebär att man måste gå från tåget mitt i natten när det är beckmörkt och man kan bli överfallen och rånad, man är sömnig, man är trött i flera dagar härefter. Men annars är det helt okej. Har typ 3 timmar kvar och är redan uttråkad. Tänkte att jag kunde ju skriva lite inlägg. Men nu har jag skrivit två och jag kommer inte på nått mer. Ska fundera lite.

Grannen

Jag har en granne som bor mittemot mig. Han kommer hem varje kväll vid 22-22:30-tiden. Det är ganska lyhört i mitt hus så när han låser upp sin dörr låter det som han kommer in i min lägenhet. Varje kväll blir jag lika rädd, kryper ihop under täcket och ber till Gud att  hans änglar ska mota bort alla inkräktare.

Men jag har funderat lite på varför han kommer hem så sent varje kväll. Det kan ju vara så enkelt att han jobbar och slutar vid den tiden, men vem har ett sånt jobb? Sånna jobb finns väl knappt så den teorin har jag förkastat. Nej, vad jag tror är att han är en spion från Ryssland som är på hemliga möten på kvällarna där de samtalar med sitt kodade språk om vårt rikes hemligheter. Eller så är han någon som har väldigt udda idéer och tankar, som har en radiokanal på kvällarna där han propagerar ut död åt Magnus Uggla. Eller så är han psykopat som lemlästar unga, försvarslösa kvinnor och därefter fotar sina offer och publicerar sina foton i tidningen "Offret". Något av det måste det vara.

Plastfolie

Jag har ett välsignat plastfolie. Jag köpte det för säkert 2 år sen och det har varit nästan slut lika länge. Men nej, det tar aldrig slut. Ändå använder jag det i stort sett varje dag till mina förmiddagsmackor. Och jag snålar inte. Dåligt är det också. Eller plasten är rättså okej men inte förpackningen!! Man får lirka ut plasten varje morgon när man har som mest bråttom. Det jag alltså önskar är att mitt plastfolie inte vore så välsignat som det är. Ska se vad jag kan göra åt saken.

Försnyld

Gissa vem som är försnyld - igen! Men jag har ju varit frisk i 3 veckor, vad mer kan man begära?

Tvätt

Jag har tvättat.
Jag brukar forsla tvätten i papperskassar upp och ner till tvättstugan.
En av kassarna (ja, jag använder alltid samma papperskassar) bestämde sig för att gå i pension. Dessvärre var det på vägen upp, således hade jag alldeles nytvättad tvätt i den. Den hamnade på källargolvet. Ni vet, betonggolv utanför alla förråden. Jag har tagit ett bakterieprov och skickat till bakterielabbet för att se om jag ska tvätta tvätten i autoklav eller om jag bara kan hänga upp den och använda den när den är torr.