Pyttipanna, rödbetor och ägg

Jag har precis ätit pyttipanna, rödbetor och enkelstekt ägg (vet ni att pyttipanna heter biksemad på nått annat språk (antagligen danska)? Men jag brukar försöka undvika att läsa det ordet på förpackningen innan jag ska äta för det får mig att tappa aptiten. Det låter som att man har blandat i allt möjligt skit, vilket de antagligen har, men det vill jag inte kännas vid.). Jag har två problem med denna maträtten, nej förresten tre:

1.Det är svårt att hålla den varm. Brukar först steka ägg och lägga upp på tallriket och då hinner det ju svalna. Pyttipannan också för den delen. Vet inte varför denna maten blir kallare än annan mat. Är det för att den är finfördelad? Eller är det rödbetorna som kyler ner?

2. Det är svårt att planera intaget så att allt tar slut samtidigt. Man kan ju komplettera med rödbetor under hela måltiden men ägget och pyttipannan måste man hela tiden tänka på så att det ser ut som att det är lagom proportioner kvar (detta gör att det ibland är stört omöjligt att läsa samtidigt. Och vad är det för tråkig måltid om man inte kan läsa samtidigt?).

3. Salt biter inte på pyttipanna och ägg. Jag saltar och jag saltar. Vanligt salt, flingsalt, grovsalt, vägsalt men saltet måste ha mist sin sälta för saltare blir det minsann inte.

Men det är faktiskt rättså gott ändå - i alla fall om man har en chokladmuffins till efterrätt, lätt uppvärmd i ugnen med kall mjölk till. Då kan man äta pyttipanna på vilket språk som helst.

Kommentarer
Postat av: Becka

jag har just ätit spagetti med riven ost, lite, lite smör och ketchup. mjölk till. mycket gott!!

när makkan har köpt banan ska jag göra smoothie!! ska bli såååå gott!

Postat av: annika

Skönt med en betjänt va?!

2007-11-19 @ 20:03:51
Postat av: Lotta

Man kan steka ägget i en annan stekpanna samtidigt som du steker pytten så blir det klart och varmt samtidigt....

2007-11-22 @ 11:10:34
Postat av: annika

Hmm, ja, det är ju en bra idé, dock har jag bara ett stekjärn. Kan man använda sig av en gryta istället?

2007-11-22 @ 14:34:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback