After Eight-kaka
Ingredienser:
100 g margarin
100 g mintchokladkakor, t ex After Eight
2 ägg
2 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
2½ msk kakao
1½ tsk bakpulver
Glasyr:
150 g mintchokladkakor, t ex After Eight
1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Smält smöret i en kastrull på svag värme.
2. Drag kastrullen från värmen och bryt ner mintchokladkakorna. Låt smälta och rör om till en jämn smet.
3. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan chokladblandningen. Rör om noga!
4. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Häll ner blandningen i chokladsmeten. Häll upp i formen och grädda i 18 minuter i 175 grader.
5. Ta ur kakan ur ugnen och täck med mintchokladkakor. Grädda ytterligare 5 minuter för att mintkakorna ska smälta och bred sedan ut dem så att de täcker kakan.
6. Låt stelna och svalna (väldigt viktigt) och ta sedan försiktigt bort formens kant. Förvara svalt!
(om ni undrar varför all texten är centrerad så undrar jag detsamma)
Du... det låter mums!
egentligen konstigt att den heter After Eight-kaka när man kan ha vilka mintchokladkakor som helst...
Sofia, den var mums!! Men du får väl vänta ett tag till innan du kan äta den. Mycket gott med lite vispad grädde till också!
Ah.... Kommer ni ihåg när vi var hos Rebecka på Åh? Då gjorde jag nått liknande. Men man skulle smälta plattorna i en gryta tillsammans med ... ja, typ nån msk grädde eller nått ditåt. Mmmm det vattnas i munnen!
Nu tycker jag vi slutar prata om choklad...
blev sugen på att baka när jag läste receptet! måste nog göra det nån dag!
choklad choklad choklad choklad choklad choklad chockad
Fyyy vad du är taskig! :) Här sitter jag och tuggar mjölkfria skorpor...
Har du provat med korv på än?
Näää.. ingen korv.... det verkar faktiskt redigt eklitt...