Fläskfilé med gorgonzolasås
Har precis diskat efter kvällens matlagning. Så sjuuukt gott var det så jag måste delge er receptet! Håll till godo.
4 personer
100 g gorgonzola
200 g fläskfilé
2 vitlöksklyftor
2 msk smör eller margarin
salt och peppar
3 dl matlagningsgrädde
Strimla fläskfilén. Skala vitlöken. Smält matfettet i en stekpanna. Bryn köttet, pressa över vitlöken, salt och peppra.
Skär osten i mindre bitar och lägg den i en kastrull och låt smälta på svag värme. Tillsätt grädden, rör om, koka upp och smaka av med salt och peppar.
Blanda i den brynta fläskfilén i såsen.
Servera med t ex klyftpotatis.
Så enkelt och snabbt att göra! Och så gott! Osten är väldigt lätt att bränna vid, bara så att ni vet...
4 personer
100 g gorgonzola
200 g fläskfilé
2 vitlöksklyftor
2 msk smör eller margarin
salt och peppar
3 dl matlagningsgrädde
Strimla fläskfilén. Skala vitlöken. Smält matfettet i en stekpanna. Bryn köttet, pressa över vitlöken, salt och peppra.
Skär osten i mindre bitar och lägg den i en kastrull och låt smälta på svag värme. Tillsätt grädden, rör om, koka upp och smaka av med salt och peppar.
Blanda i den brynta fläskfilén i såsen.
Servera med t ex klyftpotatis.
Så enkelt och snabbt att göra! Och så gott! Osten är väldigt lätt att bränna vid, bara så att ni vet...
Kommentarer
Postat av: Becky
du är ju en riktigt gourmet!! inte illa. men kul att du delar av dej av dina favoriter!
Postat av: annika
Visst är jag det! Så grymt enkelt recept!
Postat av: kstina
Mmmm snålvattnet rinner till... och här på jobbet finns det en smörgåstårta som behöver ätas upp...!
Postat av: annika
snålvatten - är det samma som saliv?
Trackback